ACTIVITATI

În grădiniţa lor dragă, buburuzele învaţă să crească mari şi să descopere lumea. De aceea, ele au parte de multe activităţi de învăţare, toate desfăşurate prin JOC. Deşi lor li se par o joacă de copil, aceste activităţi sunt atent pregătite de educatoarele lor. Activitățile OBLIGATORII respectă programa Ministerului Educației.

Pentru ca fiecare zi să fie aşteptată cu şi mai mult drag, buburuzele stau la sfat la Întâlnirea de dimineaţă, unde învaţă să comunice, să empatizeze, să ia decizii şi să medieze conflictele.

De asemenea, buburuzele care doresc pot participa la ACTIVITĂŢI OPŢIONALE, pentru a-şi desăvârşi formarea şi pentru un zbor cât mai frumos în viaţă. Astfel, ele pot alege dintr-o gamă foarte variată de activităţi:

  • PIAN, pentru că fiecare anotimp e o melodie frumoasă;
  • PICTURĂ, pentru că le plac enorm culorile şi învaţă, cu ajutorul lor, să-şi înfrumuseţeze viaţa;
  • LIMBI STRĂINE, pentru că ele zboară deseori în alte ţări;
  • KINETOTERAPIE, pentru ca dezvoltarea lor fizică să fie una armonioasă;
  • DANS, pentru a arăta tuturor cât de graţioase sunt în zborul lor;

ACTIVITĂŢILE EXTRACURRICULARE - vizitele, excursiile, întâlnirile cu invitaţi speciali, campaniile umanitare, serbările, activităţile desfăşurate împreună cu părinţii întregesc formarea armonioasă a buburuzelor şi le oferă o bulină de bucurie în plus în fiecare zi.

Pentru a creşte sănătoase, buburuzele participă şi la activităţi cuprinse în PROGRAMELE NAŢIONALE care se desfăşoară în grădiniţă:

  • CAMPANIA "VIAŢA", desfăşurată în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică Timiş, pentru că vor să crească sănătoase;
  • "KALOKAGATHIA", pentru că le plac educaţia fizică şi sportul;
  • "ECO-GRĂDINIŢA", pentru că doresc să protejeze mediul din jur.
  • "SĂ CITIM PENTRU MILENIUL III" și "CITEȘTE-MI 100 de povești", pentru că lectura ne deschide uși și noi orizonturi.

Aşadar, buburuzele noastre nu au cum să se plictisească. Curioase de felul lor şi obişnuite să le fie ascultate părerile, ele propun în fiecare săptămână câte o temă în funcţie de care se desfăşoară toate activităţile.

Educatoarele sunt cele care, prin talent şi multă implicare, transformă lumea din jur într-un joc frumos.

În fiecare zi, de fapt, ne jucăm împreună "de-a viaţa".